Muotoilu on vaikuttamista siihen miltä arki näyttää.

Sen lisäksi että visuaalisen alan ammattilaisina suunnittelemme fyysisiä arjen esineitä ja tiloja, uskomme että opettamalla asioiden näkemistä uudella tavalla voimme myös vaikuttaa ihmisten kokemukseen omasta elinympäristöstään positiivisesti. Haluamme innostaa, avata ovia ja antaa työkaluja oman luovuuden aktivoimiseen. Uskomme että luovuus on meissä kaikissa. Sen sijaan että luovuus olisi ominaisuus, se on olotila. Innostuneet ihmiset levittävät innostuneisuutta ympärilleen. Hyvä fiilis on luovuuden perusta ja hyvä fiilis syntyy usein innostuksesta, inspiraatiosta.

Tilaus uudelle, ajattelevalle, toimivalle ja vahvalle visuaalisen alan sukupolvelle on voimakas. Inspirations kasvattaa yhteishenkeä uusien suomalaisten luovan alan toimijoiden keskuudessa, näyttää missä kaikkialla arjessa suunnittelijan työ vaikuttaa ja nostaa esiin uusia nimiä sekä pieniä ja kiinnostavia toimijoita. Samalla Inspirations tekee suunnittelijan roolin ja työn arkisemmaksi sekä ymmärrettävämmäksi. Kohtaamiset suunnittelijan ja kuluttajan välillä ovat molempia osapuolia rikastuttavia.

Inspirations Tour on Musta Designin kehittämä ja omistama palvelutuote, joka vastaa näihin tarpeisiin.

Kaupunki ei ole vain osoite.

Helsingin asukkaista pysyvä enemmistö on muualta tulleita, niin mekin. Jos tarkastellaan vain täysi-ikäisiä, keskimäärin kolmesta helsinkiläisestä vain yksi on syntynyt Helsingissä. Tunne siitä, että kaupunki on oma, tärkeä ja rakas syntyy muistoista, tunnesiteistä paikkoihin, omasta kaupungissa eletystä henkilöhistoriasta.

“Tossa kadunkulmassa pussasin teininä sitä yhtä poikaa.”
"Tässä puistossa me käveltiin paljain jaloin kuulaana alkukesän yönä. Ruoho oli märkää ja kylmää, mutta tuntui upealta ottaa sukat pois ja huumaantua tulevasta kesästä.”


Tarinoista, jaetuista salaisuuksista, tunteesta että tietää enemmän kuin tavallinen kaduntallaaja tai turisti, syntyy tunne siitä että “Tämä on minun kaupunkini”. Muualta tulleita haluamme auttaa kasvattamaan juuria, joita ulkopaikkakunnista muuttaneella ei Helsingissä ole. Jakamalla tarinoita myös Helsingissä kävijät ja turistit saavat kasvot vieraalle kaupungille ja voivat kokea sen lämpimämpänä, läheisempänä sekä henkilökohtaisempana kuin aiemmin. Inspirations tuo myös vain siellä kävijät lähemmäs kaupungin todellista sielua ja estetiikkaa.

Monesti katsoo, mutta ei näe. Inspirations antaa työkalut todella tarkkailla ja nähdä oma ympäristönsä sekä hyödyntää nähtyä omassa elämässä. auttaa ymmärtämään ympäristöä ja näkemään sen arvokkaita yksityiskohtia. Suunnittelijan työ on suurelta osin näkökulman vaihtamisen taitoa. Omaan kotikaupunkiinsakin voi rakastua uudestaan, kun vain katsoo ohi totutun.

Rohkaisemme jokaista elämään kaupunki omaksi.


Inspiroivin terveisin,

Inspirations -team,
Musta Design
www.mustadesign.fi