Tutustu nuorten suunnittelijoiden silmin Helsinkiin!

Inspirations Tour yhdistää lähimatkailun, hyvän fiiliksen ja rakkauden kaupunkiin nostaen esiin uusia nimiä ja pieniä kiinnostavia toimijoita luovilta aloilta. Kierros vie ydinkeskustan ulkopuolelle ja avaa yllättäviä ovia paikkoihin, joihin perinteiset turistioppaat ja kierrokset eivät yllä: esimerkiksi lukituille sisäpihoille, suunnittelijoiden työhuoneille ja ennen kaikkea luovien tekijöiden ajatusmaailmaan. Kohteet valottavat sekä historian että nykypäivän trendejä muotoilun, arkkitehtuurin ja kaupunkikulttuurin kentillä. Oppaina toimivat visuaalisen alan ammattilaiset, jotka kertovat omasta näkökulmastaan kaupunkimme arjen todellisuudesta, kauneudesta ja inspiraation lähteistään. Jokaisella kierroksella on kohteita kategorioista Design ja taide, Arkkitehtuurin tarinat, Matkan varrella ja päätepysäkkinä ihana ravintola tai kahvila.


“Inspiraatio on innostumista uusista asioista.”

Kierros haastaa kävijän katsomaan arkisia asioita uudella tavalla antaen työkaluja oman luovuuden käyttöönottoon sekä näkökulman vaihtamiseen. Opas ei ole historijoitsija, vaan vetää kierroksen oman ammatillisen vahvuutensa kautta, osoittaen yksityiskohtia ja kertoen tarinoita, jotka tuovat arkisille asioille lisäarvoa. “Usein kauneus piilee yksityiskohdissa, jotka tekevät asioista jännittäviä. “Mielestäni kauniin vastakohta ei ole ruma, vaan tylsä”, huomauttaa Tiina Palm konseptin kehitystiimistä. “Tarinoista, jaetuista salaisuuksista, tunteesta että tietää ja näkee enemmän kuin tavallinen kaduntallaaja tai turisti, syntyy tunne siitä että “Tämä on minun kaupunkini”, jatkaa Päivi Niemi, yksi konseptin suunnittelijoista ja kierroksen vetäjistä. Inspirations Tour saa osallistujan rakastumaan kaupunkiin kuin olisi siellä ensi kertaa.


Hyvä tietää:
Kierroksella liikutaan jalkaisin ja julkisilla kulkuneuvoilla, esim. raitiovaunulla (liput kuuluvat hintaan). Kierrokselle on hyvä varautua mukavin jalkinein, sään mukaan ja kamera taskussa. Kierros alkaa välipalalla, jonka aikana tutustutaan, viritetään avoin mieli ja osallistujat saavat inspiroitumistehtävän kierrosta varten. Mikäli saavut kierrokselle omalla autolla, huomioithan, että kierros alkaa ja päättyy eri paikkoihin.

Lue lisää Inspirations-konseptin taustasta täältä